TUR ADI: Günübirlik Konya Turu
TUR TARİHİ: Her gün
TUR SÜRESİ: Günübirlik
DURUM: Kesin Hareketli
KONTENJAN: Müsait
BAŞLANGIÇ SAATİ: 09.00
HAREKET NOKTASI: Konya Meydanı
KATILIM ŞARTI: En az bir gün öncesinden Günübirlik Konya Turu için kesin rezervasyon yaptırmış olmak gerekmektedir.
Günübirlik Konya Turu
Tur Programı
Konya’nın tarihi ve turistik değerlerini günübirlik Konya turumuza katılarak gezip , görüp , tanıyabilirsiniz.
Tur Noktaları
Arkeoloji Müzesi
Konya’da bulunan Konya Arkeoloji Müzesi, ilk kez, 1901 yılında Karma Ortaokulu’nun güneybatı köşesindeki binada açılmış. Daha sonra, 1927 yılında Konya Mevlana Müzesi’ne, buradan da 1953 yılında İplikçi Camii ve Medrese’ye taşınmış. 1962 yılında ise bugünkü binasında yerini almış.
Konya Arkeoloji Müzesi,İstanbul Arkeoloji Müzesi’nden sonra Türkiye’nin en eski arkeoloji müzesi olma özelliği taşıyor. Neolitik, Eski Tunç, Orta Tunç, Demir, Klasik, Helenistik, Roma ve Bizans devirlerine ait pek çok eser sergileniyor müzede. Müzedeki bu eserler dört bölümde ziyaretçilere sunuluyor; Prehistorik Eserler Bölümü, Demir Çağı Eserleri Bölümü, Roma Çağı Bölümü ve Sikke Bölümü. Bununla birlikte müzenin bahçesinde de çeşitli eserler sergileniyor.
Selçuklu Köşkü
Konya’nın büyüleyici tarihi dokusunu gözler önüne seren şahane bir yapı daha; Selçuklu Köşkü. II. Sultan Kılıç Arslan döneminde yapılmış olan Selçuklu Köşkü, I. Alaaddin Keykubat zamanında da onarılıp genişletilmiş. Selçuklu Köşkü’nün bir diğer ismi de Alaaddin Köşkü. Duvarları çini motiflerle bezeli olan Selçuklu Köşkü, iki katlı olarak inşa edilmiş.
Kilistra Kaya Mezarları
Konya’nın Kapadokya’sı olarak adlandırılan Kilistra Antik Kenti, kayalara oyulmuş birçok eviyle, şapel, kilise, mesken ve sarnıç kalıntılarıyla ülkemizin keşfedilmesi gereken tarihi bölgelerinden biri. Antik kentte bulunan kaya mezarları bölgenin önemli kalıntıları arasında. Kilistra Kaya Mezarları’nda arkeolojik kazılar yapılmıştır. Friglerin kullandığı kaya mezar yapılarına benzeyen Kilistra Kaya Mezarları’nın en önemlisini bir krala ait olduğu tahmin edilen mezardır. Bu kaya mezarında eşya kalıntıları da bulunmuştur. Bu durum Kilistra’da yaşayan halkın, ölümden sonraki hayata inandığını göstermekte… Kilistra Antik Kenti’nde hala açılmayıp araştırma yapılmayan höyükler de bulunuyor.
Sultanlar Türbesi
Konya’nın mistik mekanlarından biri olan Sultanlar Türbesi, Alaeddin Camii’nin içerisinde bulunmaktadır. Selçuklu türbe mimarisinin en güzel örneklerinden olan mekan, şehrin en çok ziyaret edilen noktalarından biridir. Türbede; Sultan II. Kılıçarslan, Sultan I. Mesut, Sultan I. Gıyaseddin Keyhüsrev, Sultan Gıyaseddin Keyhüsrev, Sultan IV. Kılıçarslan, Sultan I. Alaeddin Keykubat ve Sultan II. Gıyaseddin Keyhüsrev’in mezarı sandukaları bulunuyor. Türbenin gövdesi on köşeli kesme taştır ve kubbesi dışarıdan üzeri piramit şeklinde bir külaha sahiptir. Sultanlar Türbesi, şehrin inanç turizmi açısından önemli bir yere sahiptir.



