TUR ADI: Günübirlik Mardin Turu
TUR TARİHİ: Her gün
TUR SÜRESİ: Günübirlik
DURUM: Kesin Hareketli
KONTENJAN: Müsait
BAŞLANGIÇ SAATİ: 09.00
HAREKET NOKTASI: Mardin Meydanı
KATILIM ŞARTI: En az bir gün öncesinden Günübirlik Mardin Turu için kesin rezervasyon yaptırmış olmak gerekmektedir.
Günübirlik Mardin Turu
Tur Programı
Mardin’in tarihi ve turistik değerlerini günübirlik Mardin turumuza katılarak gezip , görüp , tanıyabilirsiniz.
Tur Noktaları
Revaklı Çarşı
Mardin’in en keyif veren gezilerinden biri Revaklı Çarşı’dır.Tarihle iç içe olmak aynı zamanda küçük hediyelik eşyalar almak için eğlenceli bir yolculuk sunan Revaklı Çarşı, Sipahiler Çarşısı ve Tellallar Çarşısı olarak da adlandırılıyor. Çarşının bulunduğu yolun iki tarafında revaklar ve bu revakların arkasında sıralanmış dükkanlar bulunuyor.
Rabat Kalesi
Mardin’in sayısız tarihi kalıntıları arasındaki Rabat Kalesi, şehrin turistler tarafından çok fazla yoğun ilgi görmeyen noktalarından biri. Buna rağmen sağlam bir yapıya sahip. Artuklu döneminde yeni eklemelerle genişletilen kalenin 15 burcu ve 4 gözetleme kulesi bulunuyor. İki kapısı var ve biri doğuda diğeri ise batıdadır. Mardin’in bilinen önemli yapıtlarını ve gezi yerlerini ziyaret ettikten sonra Rabat Kalesi’ne yolculuk yaparak şehrin farklı bir dönemine tanıklık edebilirsiniz.
Mor Yusuf Kilisesi
Birçok medeniyetin, kültürün, dinin izlerini taşıyan Mardin, Anadolu’nun en önemli tarihi ibadet mekanlarına sahiptir. Camiler kadar manastırları, kiliseleri ve sinagogları vardır. Mor Yusuf Kilisesi, şehrin il merkezinde bulunmakta. Ermeni Meclis-i Mebusan üyesi olan Hovsep Kazasyan’ın ve Ermeni Katolik cemaatinin katkılarıyla Melkun Nazaryan tarafından inşa ettirilmiştir. Kilisenin mimarı ise Lole’dir. Mor Yusuf Kilisesi’nin yapımına 1864 yılında başlanıp 1894 yılında ise sona ermiştir.
Kilisenin yapımına başlanırken temellerine tuz dökülmüştür, rutubete karşı dayanıklı olsun diye. Dış mimarisi kadar iç mekanı da mistik bir atmosfere sahip olan kilisenin içerisinde tam 21 adet sütun bulunmakta.
Latifiye Camii
Artukoğulları döneminin izlerini taşıyan Latifiye Camii’nin esas adı Abdullatif Camii’dir. Halk arasında Latifiye ismiyle anılmaktadır. Mardin’in mistik havasını yoğunlaştıran yapılar arasındaki Latifiye Camii,1314 yılı ile tarihlendirilmekte olup, Abdullatif Bin Abdullah tarafından yaptırılmıştır. Caminin minaresi ilk olarak Mısır Valisi Muhammed Ziya Tayyar Paşa tarafından yapılmış olup, günümüzdeki minaresi ise 1845 yılında Musul Valisi Gürcü Mehmed Paşa tarafından inşa ettirilmiştir. Latifiye Camii, Mardin’deki Cumhuriyet alanının güney kısmında yer almakta. Yapının özellikle giriş kapılarındaki Selçuklu ahşap işçiliğinin en güzel örneklerinden olup, görülmeye değer niteliktedir.
Sabancı Kent Müzesi
Sakıp Sabancı’nın girişimleriyle kurulan Sabancı Kenti Müzesi, Mardin’in Savurkapı Mahallesi’nde bulunmaktadır. Müzede Dilek Sabancı Sanat Galerisi de yer almaktadır.
Sabancı Müzesi’nde Doğa-Deniz ve İnsan sergisine ev sahipliği yaparken, Dilek Sabancı Sanat Galerisi ise geçici sergilere ev sahipliği yapmaktadır. Müzede 47 sanatçının eserleri sergilenmektedir. Mardin Evlerinin arasında keyifli bir yolculu yaparken Sabancı Kent Müzesi’nin birbirinden özel koleksiyonlarını ziyaret edebilirsiniz.
Muzafferiye Medresesi
Dinlerin birleştiği, büyük bir tarihe sahip olan Mardin, tarihi mekanlarıyla uzun bir yolculuğa çıkarıyor gelen misafirlerini. Mardin’i daha yakından tanımak için dostlarınızla birlikte bir yolculuk yapmayı planlıyorsanız, listenize ekleyeceğiniz çok nokta olacak.Muzafferiye Medresesi, Artukoğullarından Melik Muzaffer Karaaslan tarafından inşa edilmiştir. Medresenin kitabesi günümüze kadar gelemediği için yapılış yılı bilinmemektedir. Fakat XIII.- XIV. yüzyılları arasında inşa edildiği tahmin edilmektedir. Muzafferiye Medresesi’nin yapımında siyah beyaz taşlar kullanılmıştır.