TUR ADI: Günübirlik Muş Turu
TUR TARİHİ: Her gün
TUR SÜRESİ: Günübirlik
DURUM: Kesin Hareketli
KONTENJAN: Müsait
BAŞLANGIÇ SAATİ: 09.00
HAREKET NOKTASI: Muş Meydanı
KATILIM ŞARTI: En az bir gün öncesinden Günübirlik Muş Turu için kesin rezervasyon yaptırmış olmak gerekmektedir.
Günübirlik Muş Turu
Tur Programı
Muş’un tarihi ve turistik değerlerini günübirlik Muş turumuza katılarak gezip , görüp tanıyabilirsiniz.
Tur Noktaları
Arak Manastırı
Karaçavuş Dağlarının doğu doğrultusunda şimdi yayla olarak kullanılan zirvenin üzerinde kuruludur. Manastıra ismini veren Arak (Kepenek) Köyü ise zirvenin eteklerindedir. Arak: Farsça’da şarap anlamına gelmektedir. Köyün eskiden üzüm ambarının olduğu ve üzüm şırası çıkarılan bir yer olduğu bilinmektedir. 200 – 250 metre ilerisinde büyük bir Çan Kulesi vardır. Manastırın işçilik ve malzemesinde Roma Üslubu göze çarpar.
Muş Kalesi
Bu tarihi kale Muş’un merkezindedir. Moğol ve Ermeni istilalarına sahne olan kale, Hz. Ömer döneminde Müslümanların eline geçmesiyle birlikte Arapların egemenliğine girmiştir. Park haline getirilen kale, Muş halkının piknik yaptığı yerlerden biri olmuştur.
Murat Köprüsü
Muş – Varto yolu üzerinde Muş şehir merkezine 10 km uzaklıktadır. Bir Selçuklu yapısıdır. Yapım tarihi kesin olarak bilinmemektedir. 143 m uzunluğunda ve 12 gözlüdür. Günümüzde orta ayaktan yıkılmıştır.
Alaaddin Bey Hamamı
Muş şehir merkezinde bulunan hamam, Alaaddin Bey tarafından Alaaddin Bey Camii ile aynı tarihte yaptırılmıştır. Günümüzde de kullanılan hamamın süslemelerinde bitki motifleri kullanılmıştır. Hamamın içerisindeki büyük locaya girişte, kapının hemen üzerindeki kaplumbağa kabartması dikkat çekicidir.
Muş Ulu Camii
Avlusunda yatan Şeyh Muhammed-i Mağribi tarafından yaptırılan Ulu Cami’nin yapım tarihi tam olarak bilinmemektedir. Ancak mimari özelliği nedeniyle 14.yüzyılda yapıldığı tahmin edilmektedir. Ana mekan, ortada kubbe, yanlarda beşik tonoz örtülü olup, kuzeyinde kesme taştan üç kubbeli son cemaat yeri vardır. Minaresi, depremden zarar görmüş olup, aslına sadık kalınarak 1968 ve 1972 yıllarında onarım yapılmıştır.




