Günübirlik Niğde Turu
TUR ADI: Günübirlik Niğde
TUR TARİHİ: Her gün
TUR SÜRESİ: Günübirlik
DURUM: Kesin Hareketli
KONTENJAN: Müsait
BAŞLANGIÇ SAATİ: 09.00
HAREKET NOKTASI: Niğde Meydanı
KATILIM ŞARTI: En az bir gün öncesinden Günübirlik Niğde Turu için kesin rezervasyon yaptırmış olmak gerekmektedir.
Günübirlik Niğde Turu
Niğde’nin tarihi ve turistik değerlerini tanıtmaya yönelik günübirlik Niğde Turu.
Niğde’nin tarihi ve turistik değerlerini günübirlik Niğde turumuza katılarak gezip , görüp tanıyabilirsiniz.
Tur N0ktaları :
Gümüşler Manastırı
Niğde’nin yaklaşık 8km. kuzeydoğusunda Eski Andaval yolunun karşısında, Niğde-Kayseri karayolunun 4km. içerisindeki Gümüşler kasabasında bir kaya manastır-kilisedir.10. yüzyılda yapılmış manastıra tonozlu bir kapıdan girilir. Manastır avlusunun batı, güney ve doğusunda kaya oyma mekanlar, kuzeyinde ise kilise yer alır. Kilise kapalı haç planlı, merkezi kubbeli, dört sütunlu, çapraz tonozlu, üç apsislidir.
Su Kemerleri ( Kemerhisar )
Ünlü bilge, Tyanalı Apollon’un doğduğu, şu sırada yerinde (Türkiye’nin güney-doğusunda, Niğde İli’ndeki) Kemerhisar’ın olduğu, Tyana kenti, Kapadokya’da, Toros sıradağlarının eteğinde, eskiden Anadolu’yu Suriye ile birlikte Filistin’e ve Mezopotamya’ya bağlayan en büyük yolların biri üstünde bulunuyordu. Suları, (22 x 65 m. gibi dev boyutlardaki), Roma Havuzu’nda toplanan, kaynağın kuzeyinde, yaklaşık yirmi yıldır sürmekte olan kazıların da ortaya koyduğu gibi, burası, suyun bolluğu nedeniyle, en eski çağlardan, M.Ö. 5.000 yıllarından, beri yerleşim yeri olmuştur.
Niğde Kalesi
Niğde’nin tam orta yerinde, Alaaddin Tepesi’nde görkemli kaleden geriye kalmış olan bir iç kale yer alır. Günümüzde ayakta kalan tek kalıntı olduğu için de Niğde kalesi olarak anılır, bilinir ve kale Niğde için bir simge gibidir. Alaeddin Tepesi ve iç kale dıştan izlenmesi için Niğdeli konuklarını alıp bu alana götürür. Niğdeli olup da kaleye gezmek için çıkmayan yok gibidir. Çünkü kale, Cumhuriyet’in ilk yıllarına değin, Osmanlılar döneminde hapishane olarak kullanıldıktan sonra kapılarını kapatmış ve viran olmuş ama Niğdeliler tarafından hiç yalnız bırakılmamıştır.
Narlı Göl
Niğde için Turizmde bir ’Abant’ olması umulan göl gerçekten harika bir doğa zenginliği. 1976 yılında bölgede yapılan incelemede etrafı dağlarla çevrili olması kışın ılık bir hava sıcaklığına sahip olmasından dolayı kar tutmadığı da saptanmış. Gölü oluşturan sular sızarak yaklaşık 3 km. batıdaki Bekârlar köyünde yeniden ortaya çıktığı da belirlenmiş. 2500 metrekarelik bir alanda derinliğinin 65-70 m yi bulduğu saptanan göl etrafında yer alan toprak yol ile çevresini geziyoruz.. Çayır ve sonradan dikilen çamlar var.Ancak görünüm etkileyici. Niğde’de için bölge için bir çıkış kapısı olmaya aday.
Aladağlar
Aladağlar, Kayseri – Niğde Adana illeri arasında bulunan dağ sırasıdır, Bolkar Dağları ile birlikte orta Toros Dağlarını oluşturur. Bitki örtüsü ve hayvan çeşitleri bakımından zengin bir çeşitliliğe sahiptir. Bu nedenle dağın 54.524 hektarlık bir bölümü 1995 yılında Milli Park ilan edilmiştir.




